- Гал тогооны өдөр тутмын үйлчилгээний үеэр үйлчлүүлэгчдийн тав тухтай байдлыг хангаж, хоолны заал болон хоол үйлдвэрлэлийн хэсгийн цэвэрлэгээг хариуцаж ажиллана.
Үйлчлүүлэгчдийн хооллох тухтай орчинг бүрдүүлэх, хоолны заалан дахь бүх бэлтгэл ажлыг ханган цэвэр цэмцгэр тав тухтай байдлыг бий болгох. Хоолны зааланд үйлчлүүлэгчдийг хүлээн авахын өмнө буюу үйлчилгээ эхлэхийн өмнө бүх бэлтгэл ажлыг хангаж, аяга, таваг, халбага, сэрээ зэрэг хэрэгслийг цэвэрлэгдсэн байдлаар бэлтгэж тавин, жимс жимсгэнийг угааж цэвэрлэх. Уурхайд хоол үйлчилгээ үзүүлэхээр явах үед зөөврийн амны болон хоолны хэрэгслийг бэлтгэж, бүртгэх, зөөвөрлөж буй хоол хүнсийг ачих, буулгах, зөөхөд оролцох Ажилтан нь хоолны зааланд буй ширээ, жүүс, цай, цэвэр ус, амтлагч, салатны бар, хоол амтлагчны хөргөгчийг цэвэр цэмцгэр бөгөөд бүтээгдэхүүнээр бүрэн дүүрэн хангалттай байлгаж, үйлчилгээг зохих журмын дагуу хийж гүйцэтгэх. Заалны ширээн дээрх хоол амтлагчуудын иж бүрдэл, салфетка хангалттай тараагдсан эсэхэд хяналт тавьж, бүрэн бүтэн байдлыг хангаж ажиллах. Үйлчилгээний цаг дууссаны дараа цэвэрлэгээг хийж, дараагийн ээлжний зөөгчид хүлээлгэн өгөхөд бэлэн болгож, бэлтгэн өгөх. Үйлчилгээний үед үйлчлүүлэгчдээс ирж буй санал хүсэлтийг шууд удирдлагад яаралтай мэдэгдэж, тухай бүр ахлах ажилтандаа мэдээллийг үнэн зөв, шуурхай мэдэгдэн, шийдвэрлүүлэх