Хоол хүнсний бэлтгэл ажлыг ахлах тогооч, туслах тогоочийн заавар, удирдлаган доор чанартай гүйцэтгэнэ.
Уурхайн үйлдвэрлэл явуулж байгаа хэсэг, нэгж хооронд шаардлагатай мэдээллийг хурдан шуурхай хүргэж зохион байгуулах, мэдээллээр хангах, нийт ажиллагсдын бүртгэл мэдээллийг ERP системд бүртгэх, албан хэрэг хөтлөлт, архивлалтыг хариуцна,
Уул уурхайн механик тоног төхөөрөмжийн засварын цахилгаан болон хийн гагнуурыг чанартай хийж гүйцэтгэнэ, ажлын байрын аюулгүй байдлыг хангаж ажиллана,
Ковшоор хөрс, шороо ухах, зөөх, ачих үйлдлийг мастерийн нарядын дагуу гүйцэтгэх, хөдөлмөрийн аюулгүй байдлыг хангаж ажиллах
Уул уурхайн хүнд машин механизмаар хөрс хуулах, зөөвөрлөх, техникийн бүрэн бүтэн байдлыг хариуцан, нарядын дагуу ажиллах,
Уул уурхайн орчинд Хөдөлмөрийн аюулгүй байдал эрүүл ахуйн тухай хуулийн хэрэгжилтийг бүрэн хангаж, эрүүл аюулгүй орчин бүрдүүлж ажиллана.
Уурхайн ажилтнуудад эрүүл мэндийн анхан шатны тусламж үйлчилгээ үзүүлэх, Өдөр тутмын үзлэг хийх, эмчлэх сувилах, эмнэлгийн тусламж үзүүлэх. Гал тогооны эрүүл ахуй болон хоол хүнсэнд хяналт тавьж ажиллах. Эм тариа тодорхой хугацаанд захиалж авах, Эм, тарианы зарцуулалтын тайланг сар, улирал, жилээр гаргах, Эрүүл мэндийн боловсрол олгох, зөвлөгөө өгөх, тусламж үйлчилгээ үзүүлэх сургалт зохион байгуулах, ажилчдын эрүүл мэнд аюулгүй байдлыг ханган ажиллах