Шинэ бүтээгдэхүүний технологийг хөгжүүлэх - Үйлдвэрлэлийн технологийн зааврыг боловсруулах, мөрдүүлэх хяналт тавьж ажиллах - Бүтээгдэхүүний чанар, эрүүл ахуйн шаардлагыг хангаж ажиллах
Батлагдсан жор технологийн дагуу бүтээгдэхүүнийг амт чанартай үйлдвэрлэж, ахлах ажилтны зааврын дагуу ажиллах, шинэ хоолны жор технологи боловсруулахад санал оруулж ажиллах
Хоол үйлдвэрлэлийн стандарт, дүрэм журмыг мөрдөж, хянах Хоолны бэлдмэл, хадгалалт, боловсруулалтын эрүүл ахуйн шаардлагыг хангах Рестораны орчны ариун цэврийн нөхцөлийг шалгах, сайжруулах Ажлын байрны эрүүл ахуйтай холбоотой сургалт зохион байгуулах Хоолны аюулгүй байдлын системийг хэрэгжүүлэх, хянах Хоолны бүтээгдэхүүний чанар, аюулгүй байдлыг баталгаажуулах Хоол үйлдвэрлэлийн тоног төхөөрөмжийн ариутгал, цэвэрлэгээг хянах Туслах ажилчдад эрүүл ахуйн стандарт, дүрмийг тайлбарлаж, зөвлөгөө өгөх
Ажлын байрны хүрээнд ХАБЭА-ийн стандарт болон журмыг мөрдөж ажиллах Ажлын орчны аюулгүй байдлыг хангах зорилгоор хяналт шалгалт хийх Ажилчдын аюулгүй байдлын сургалтыг зохион байгуулах ХАБЭА-ийн зөрчил дутагдлыг илрүүлэх, тайлагнах Ажлын газарт гарсан осол, зөрчлийн судалгаа хийх ХАБЭА-ийн тайланг боловсруулах, удирдлагад танилцуулах Ажилчдыг ХАБЭА-ийн асуудлаар мэдээллээр хангах Аюулгүй ажиллагааны стандартуудыг шинэчилж, хэрэгжүүлэх ХАБЭА-ийн бодлого, журам, заавруудыг хэрэгжүүлэхэд дэмжлэг үзүүлэх Ажлын байрны эрсдлийг үнэлэх, шийдвэрлэх арга хэмжээг санал болгох