УГААГЧ БЭЛТГЭГЧ Тогоочийн зааврын дагуу өдөр тутмын хоолны бэлтгэлийг хийх, жорыг дагаж мөрдөх Орц, материалуудыг бэлтгэж, хадгалах Тогоочийн ажлын байрыг цэвэр, эмх цэгцтэй байлгах Хоол бэлтгэх явцад аюулгүй ажиллагааг хангах Тогоочийн хэрэгсэл, тоног төхөөрөмжийг цэвэрлэж, арчлах Ажлын байранд цэвэрлэгээ, эмх цэгцийг сахих Гал тогооны бүх төрлийн аяга, таваг, шил шаазан эдлэл, тогоо, савны цэвэр цэмцгэр байдлыг бүрэн хангах, Угаалгын горимын дагуу ажиллаж, эрүүл ахуйн стандартыг баримтлах,
Хоол, хоолны бүтээгдэхүүний чанар, цэвэрлэгээ, аюулгүй байдлыг хангах Хоолны орц, материалын бүрдүүлэлт хийх Хоолны бэлтгэлийг шалгаж, жорын дагуу хоол хийх Хоолны бүтээгдэхүүний хадгалалт, зохион байгуулалтыг хийх Ажлын байранд ариун цэврийн шаардлагыг мөрдөх Хоол үйлдвэрлэлийн технологи, тоног төхөөрөмжтэй ажиллах чадвартай; Хүнсний эрүүл ахуй, хөдөлмөрийн аюулгүй байдлын талаар мэдлэгтэй;
Хоолны заал, ширээ сандал, шал, хаалга, цонх зэрэг бүхий л хэсгийн цэвэрлэгээ хийх Ажилчдын өрөө, ариун цэврийн өрөөний цэвэрлэгээ, ариутгал тогтмол хийх, Хог хаягдлыг стандартын дагуу ангилан хаях, савлах, Цэвэрлэгээний материалын нөөцийг хянаж, дуусахаас өмнө мэдэгдэх, Ажлын байрны удирдлагаас өгсөн бусад үүргийг хэрэгжүүлэх.
Машин механизмын /Shantui, Tonly/ хөдөлгүүр, механик болон бусад эд ангийн эвдрэл гэмтлийг оношлох, засварлах Тоног төхөөрөмжийн /Shantui, Tonly/ эвдрэл гэмтлийг засварлах буюу эвдэрсэн эд ангийг сольж машин механизмын найдвартай ажиллагааг хангах Шинэ болон өөрчилсөн төхөөрөмж, эд ангийг угсрах, суурилуулах, турших Шаардлагатай сэлбэг хэрэгслийг захиалах