- Компанийн санхүүгийн тооллого, тооцоо хийх - Харилцагчтай тооцоо хийх - Өглөг авлагын бүртгэл хөтлөх, журналын бичилт хийх - Өдөр тутмын гүйлгээ, түүхий эд материалын бичилт хийх - Удирдлагыг санхүү нягтлан бодох бүртгэлийн чиглэлээр мэдээллээр хангах - Бусад АБТ-д заагдсан ажил үүргүүд
- Хүнсний аюулгүй байдал, эрүүл ахуйн тавигдах стандартыг ханган ажиллах, эрсдэлээс урьдчилан сэргийлэх, арга хэмжээ авах, хэрэгжилтийг хянах, үйлдвэрлэлийн зохистой дадлын гүйцэтгэлийг хангахын тулд заавар зөвлөмж сургалтаар хангах. - Түүхий эд материалыг хүлээн авах хадаглалт, хэрэглээнд хяналт тавих. - Хоол үйлдвэрлэл үйлчилгээ ажлын байрны цэвэрлэгээнд эрүүл ахуйч стандартыг мөрдүүлэх.
Маркетингийн бодлого болон менежментийг боловсруулж төлөвлөх. Маркетингийн судалгаа, үнэлгээг хийх, маркетингийн сурталчилгаа явуулах. Өөрийн компанийн бараа, бүтээгдэхүүнийг шинэ зах зээлд гаргах нэвтрүүлэх зар сурталчилгааг зохион байгуулах. Бүтээгдэхүүн хуваарилалтыг хариуцан стратеги боловсруулан бүтээгдэхүүн борлуулах түгээгч болон худалдан авагч нартай гэрээ байгуулах. Бусад АБТ-д заасны дагуу
- Хоол үйлдвэрлэл үйлчилгээний 4-5 салбар нэгжүүдийн өдөр тутмын үйл ажиллагаанд хяналт тавих - Хүнсний аюулгүй байдлын хүрээнд өргөн сонголттой эрүүл, амт чанартай хоол хүнс бэлтгэн, цэвэр тав тухтай орчинд соёлтой үйлчлэх үйлчилгээг хүргэхэд дэмжиж ажиллах - Аж ахуй, ашиглалтын ажлыг гүйцэтгэх - Салбар нэгжүүдийн өдөр тутмын үйл ажиллагааг хэвийн явуулах - Стандарт хэрэгжүүлж хяналт тавих, төлөвлөх, үйл ажиллагааг хэвийн хангаж ажиллах, удирдан зохион байгуулах, тайлагнах