Тогоочийн үндсэн үүрэг гүйцэтгэх Тухайн ээлжний хоолны менюг боловсруулах Орц, найрлага, жорын дагуу хоол бэлтгэх Хоолны чанар, аюулгүй байдлыг хянах Хоолны тоног төхөөрөмжийг зөв ашиглах, цэвэрлэх Ажлын байранд ариун цэвэр, зохион байгуулалтыг хадгалах Хоолны хангамжийг хянах, шаардлагатай тохиолдолд нэмэлт захиалга өгөх Бусад ажилтнуудтай хамтран ажиллах, зааварчилгаа өгөх
Хоол, унда, материалын хангамжийн төлөвлөгөөг боловсруулах Хоол үйлдвэрлэлийн шаардлагыг хангахын тулд материалын захиалгыг боловсруулах Нийлүүлэгчидтэй хамтран ажиллаж, чанар, үнэ, хугацааг хянах Хангамжийн зардлыг бууруулахад анхаарах Нийлүүлэлтийн гинжийг удирдах, үр ашигтай ажиллагааг хангах Санхүүгийн тайлан болон хангамжийн зардлыг боловсруулах Нийлүүлэгчдийн урамшуулал, гэрээг хянах Хуулийн болон стандартын шаардлагыг хангах Бүтээгдэхүүний нөөцийн түвшинг хянах Хоол үйлдвэрлэлийн бусад хэлтэстэй хамтран ажиллах
1. Хоол үйлдвэрлэлийн төлөвлөлт, удирдлага Хоолны цэс боловсруулах, батлуулах, шинэчлэх. Хоолны технологи, орц найрлагыг тооцож, өртөг, шим тэжээл, амт чанарт нийцүүлэн зохион байгуулах. Үйлдвэрлэл, үйлчилгээний үйл явцыг удирдан зохион байгуулах. 2. Чанар, эрүүл ахуйн хяналт Хүнсний бүтээгдэхүүн, түүхий эдийн чанар, хадгалалт, ариун цэврийн нөхцөлд хяналт тавих. Хоол үйлдвэрлэлийн бүхий л шатанд эрүүл ахуйн стандарт (HACCP, GMP гэх мэт)-ыг мөрдүүлэх. Ариутгал, цэвэрлэгээний хуваарь, стандарт мөрдөлтийг хянах. 3. Үйлдвэрлэлийн технологийн заавар, баримт бичиг хөтлөлт Технологийн зааварчилгаа гаргах, мөрдүүлэх. Орц нормын карт, үйлдвэрлэлийн технологийн баримт бичиг, тайлан боловсруулж, дүн шинжилгээ хийх. 4. Багийн удирдлага, сургалт Тогооч нар, туслахуудыг удирдан зохион байгуулах, ажил үүргийг хуваарилах. Ажлын байран дээр байнгын мэргэжлийн зааварчилгаа, сургалт зохион байгуулах. Ажлын бүтээмж, гүйцэтгэлийг хянах, үнэлэх. 5. Шинэчлэл, сайжруулалт Хоолны шинэ жор, аргачлал санал болгох, шинэлэг, эрүүл, шим тэжээлтэй хоолоор цэсэнд хувь нэмэр оруулах. Үйлчлүүлэгчдийн санал гомдлыг судалж, хоолны чанар, үйлчилгээний түвшинг тасралтгүй сайжруулах. 6. Бараа материал, нөөцийн хяналт Хоолны орц, түүхий эдийн зөв хэрэглээ, хэмнэлттэй байдалд хяналт тавих. Хадгалалт, дуусах хугацаа, стандарт хадгалах нөхцөл мөрдөлтийг шалгах.
ХАБЭА-тай холбоотой бодлого, журам боловсруулах ХАБЭА-гийн сургалт, хөтөлбөрийг хэрэгжүүлэх Ажлын байранд ХАБЭА-гийн шаардлагуудыг мөрдүүлэх ХАБЭА-гийн зөрчил, осол, түүнтэй холбоотой мэдээлэл цуглуулах, дүгнэх ХАБЭА-гийн тайлан, мэдээллийг бэлтгэх Тусламж үйлчилгээ, хоол үйлдвэрлэлийн явцад ажилтнуудын аюулгүй байдлыг хангах ХАБЭА-гийн стандарт, журам, хууль тогтоомжийг шинэчлэх Ажлын орчны аюулыг үнэлэх, урьдчилан сэргийлэх арга хэмжээг төлөвлөх Ажилтнуудтай ХАБЭА-гийн талаар зөвлөлдөж, мэдээлэл өгөх ХАБЭА-гийн хяналт шалгалт, үнэлгээ хийх
Объектын аюулгүй байдлыг хангах Гар утас, харуулах төхөөрөмжийг ашиглан хяналт тавих Аюулгүй байдалд эрсдэл учирч буй тохиолдолд шуурхай арга хэмжээ авах Объектын доторх болон гаднах орчинд аюулгүй байдлын шалгалт хийх Зөрчил гарах үед байгууллагад мэдээлэл өгөх Гарсан осол, зөрчилд дүн шинжилгээ хийх Бусад хамгаалалтын албан хаагчидтай хамтран ажиллах