Сүү, жүүс, тарагны найрлагыг тооцсон жор орцын дагуу найруулж бэлтгэх, бүрэлдсэн тарагт жимс холих.
Стандарт шаардлагад нийцсэн тараг, жимстэй тараг, зөөхий боловсруулах, бэлтгэх, савлах шугам руу шилжүүлэх.
Үйлдвэрлэлийн тоног төхөөрөмжинд төлөвлөгөөт болон төлөвлөгөөт бус засвар үйлчилгээг гүйцэтгэх, үйлдвэрлэлийн тасралтгүй, жигд ажиллагааг хангах, тоног төхөөрөмжийн бүрэн бүтэн байдлыг хангаж ажиллах.
Уламжлалт цагаан идээ болон цөцгийн тос үйлдвэрлэлд ашиглах түүхий эд материалыг шалгаж хүлээж авах, боловсруулах, савлах, няравт хүлээлгэн өгөх.
Хариуцсан хавтгайн борлуулалтын төлөвлөгөөний биелэлтийг хангах үйл ажиллагааг гардан хэрэгжүүлэх, борлуулалтыг нэмэгдүүлэх, одоогийн харилцагчдаа хадгалах, шинээр харилцагч татах талаар идэвхи санаачлагатай ажиллах.
Сүү, сүүн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн процесст хүнсний аюулгүй байдлын тухай хууль, эрүүл ахуйн дүрэм, холбогдох журам, зааврын хэрэгжилт, нийцлийг хангуулах, процесс болон бүтээгдэхүүний чанарыг тогтвортой байлгахад хувь нэмэр оруулах, түүхий эд материал нийлүүлэгдэх, бэлэн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн үед чанарыг шалгаж, баталгаажуулах.
Сүү, сүүн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэлийн түүхий эдээс бэлэн бүтээгдэхүүн хүртэлх технологийн процесст хяналт тавих, химийн шинжилгээ гүйцэтгэх, үр дүн гаргах, дүн шинжилгээ хийх, тайлагнах.
Тээвэр түгээлт, үйлчилгээний автомашинуудын засвар үйлчилгээг төлөвлөгөөт оношилгоо үзлэгийн дагуу цаг тухайд нь гүйцэтгүүлэх, техникийн бэлэн байдлыг хангах;